Friday, November 22, 2013



1 liter qumesht i fresket 
2 luge supe sheqer (plot)
4 luge supe korn flaur( niseste misri)- (plot)
kanelle dhe vanilje
fruta te ndryshme te stines, te perzjera
fistikia Eginis te plota (nese doni)
sheqer puder 



Veme ne tenxhere qumeshtin e ftohte, sheqerin, korn flaur, vanilje. Perzjejme te gjitha gjersa te shkrihen dhe e veme tenxheren ne zjarr te ngadalshem,duke perzjere. E leme masen te lidhet te pikset rreth 8'-10' .
Ne nje tepsi te vogel te ngushte e te gjate hedhim kremen . E leme te ftohet mire dhe pastaj e fusim ne frigo.Kur duam ta servirim, nxjerrim nje cope katrore ne pjate e pudrosim me kanelle. Hedhim dhe frutat qe na pelqejne, te prera holle si dhe fistika ,nese duam.
Kjo mase eshte per 6 racione. Koha e pergatitjes 10' .

0 comments:

Post a Comment