Friday, November 22, 2013


Perberesit per 4 persona:
3 bastuna kanelle
1 f. caji vere e embel(moskato)
1 f. caji uje
1/3 f. caji sheqer
1 luge supe xhelatine pluhur

Pergatitja: Veme ne tenxhere bastunat e kanelles,veren,ujin e sheqerin te zjejne ne zjarr te mesem per 5'. I nxjerrim pastaj bastunat e kanelles.
Ne nje tas te vogel shkrijme xhelatinen me 2-3 luge uje. E leme te fryhet per 5' dhe e hedhim te shurupi i kanelles. Perzjejme mire dhe e hedhim masen ne 4 forma ose tasa te vegjel,te cilet i kemi lyer lehte me pare me vaj. I fusim ne frigo.te paten 3 ore ,ose derisa te mpikset zheleja. 
Qe ta servirim ,e kthejme permbys ne pjata.
SHENIM: Bastunat e kanelles kane dhe ruajne e me teper aromen,se sa kanella pluhur.

Ju befte mire! 

0 comments:

Post a Comment